POLITIKA KOLAČIĆA

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja na vaš uređaj postavlja web stranice koje posjećujete. Kolačići se zatim šalju natrag na web stranicu prilikom svakog sljedećeg posjeta ili na drugu web stranicu koja prepoznaje taj kolačić. Kolačići se koriste kako bi web stranica radila, odnosno radila učinkovitije, kao i za pružanje informacija vlasnicima web stranice.

Takve informacije mogu se koristiti za pružanje personaliziranije usluge koja bolje reagira. Kolačići mogu biti ili kolačići prve strane koje smo mi izravno postavili na vaš uređaj ili kolačići treće strane koje postavlja pružatelj usluga treće strane u naše ime. Kad god koristite ovo web mjesto, podaci se mogu prikupljati upotrebom kolačića i drugih sličnih tehnologija (npr. web pratioci, oznake, skripte, lokalna pohrana).

Imajte na umu da je ova obavijest o kolačićima dio naše Politike privatnosti.

Internetske stranice Trgovca koristi kolačiće tzv. „cookies“ kako bi internetska trgovina mogla prepoznati i pamtiti korisnika i na taj način omogućiti realizaciju kupnje.

Internetske stranice Trgovca koriste se i kolačićima trećih strana, za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Navedeno korisnik može spriječiti blokiranjem kolačića u postavkama internetskog preglednika. Kako je svrha kolačića omogućivanje upotrebe i poboljšanje usluge internetskih stranica i njihovih procesa, korisnik treba imati na umu da blokiranjem ili brisanjem kolačića može onemogućiti ili izmijeniti rad tih značajki.

Koje kolačiće koristimo i zašto?

Kada koristimo kolačiće na našoj web stranici, možemo ih klasificirati u bilo koju od sljedećih kategorija:

  • “Strogo neophodni” kolačići neophodni su za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na vaše radnje koje predstavljaju zahtjev za uslugama, poput postavljanja vaših postavki privatnosti, prijavljivanja ili ispunjavanja obrazaca.
  • Kolačići “Analitika i izvedba” omogućuju nam praćenje analitike brojanjem posjeta i izvora prometa kako bismo mogli mjeriti i poboljšati izvedbu naše web stranice. Možemo ih postaviti mi ili dobavljači trećih strana kako bismo nam pomogli da znamo koje su stranice ili videozapisi najpopularniji, a koje najmanje popularni i da vidimo kako se posjetitelji kreću web-stranicom.
  • “Funkcionalni” kolačići omogućuju web stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju na temelju vaše interakcije s web stranicom. Možemo ih postaviti mi ili dobavljači treće strane čije smo usluge dodali na naše stranice.

Za pregled popisa kolačića koje koristi web-mjesto kliknite na “Upravljanje postavkama kolačića” na vrhu ove obavijesti o kolačićima.

Koliko će dugo kolačići ostati na mome uređaju?

Duljina vremena u kojem će kolačići ostati na vašem uređaju ovisit će o tome radi li se o “trajnom” ili “sesijskom” kolačiću. Trajni kolačić pohranit će web-preglednik i ostat će valjan do postavljenog datuma isteka, osim ako ga vi ne izbrišete prije datuma isteka. Kolačić sesije, s druge strane, istječe na kraju vaše web sesije kada se zatvori web preglednik.

Kako mogu kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i njima upravljati na različite načine. Imajte na umu da uklanjanje ili onemogućavanje kolačića može utjecati na vaše korisničko iskustvo i dijelovi ove web stranice možda više neće biti u potpunosti funkcionalni.

Tamo gdje kolačići nisu nužno potrebni za pružanje naše web stranice, tražit ćemo od vas da pristanete na našu upotrebu kolačića kada prvi put posjetite našu web stranicu. Privolu možete dati ili opozvati klikom na “Upravljanje postavkama kolačića” na vrhu ove stranice.

Svaki pristanak za prihvaćanje ili odbijanje kolačića ograničen je na mjesto za koje je objavljena ova obavijest o kolačićima, a ne na druga mjesta ili bilo koje druge stranice.